
skladniki:
lody waniliowe /bardzo dobrej jakosci/
2 dojrzale kiwi
2 lyzeczki cukru pudru
2 lyzki stolowe soku z cytryny
4 lyzki stolowe prosecco lub wytrawnego szampana
250 g swiezych malin /rownie dobrze moga to byc owoce mrozone, uprzednio rozmrozone/
listki miety do dekoracji
przyrzadzanie:
lody wyjac z zamrazarki, aby zdazyly sie juz lekko rozmrozic. kiwi obrac ze skorki i zmixowac razem z 1 lyzeczka cukru pudru, 1 lyzka soku z cytryny oraz z 2 lyzkami prosecco.
maliny umyc, osuszyc i zmixowac z pozostala czescia skladnikow, czyli 1 lyzeczka cukru pudru, 1 lyzka soku z cytryny oraz z 2 lyzkami stolowymi prosecco.
na dwoch talerzach poukladac kilka kawaleczkow lodow. oba sosy jednoczesnie wlac na talerz, tak, aby spotkaly sie na srodku talerza. calosc udekorowac listkami miety.
co zas uczynic z pozostalym prosecco? chyba nie musze podpowiadac, prawda? ;)
(2 osoby)
zrodlo: erotic food; lange, furtmayer
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz