do kostek lodu najlepiej uzywac kwiatow niepryskanych i oczywiscie jadalnych. w tym celu doskonale nadaja sie platki rozy, rumianku, chryzantemy, maku, fiolka, liscie miety i wszelkie ziola kuchenne. chcac uzyskac calkowita pewnosc mozna takze zasiegnac porady u ogrodnika lub kwiaciarki :)
kwiaty lub ich platki ulozyc w plastikowej foremce i dolac przegotowanej tudziez destylowanej lub mineralnej niegazowanej wody
zamiast kwiatow mozna uzyc takze owocow: porzeczki, jezyny, maliny, male truskawki, kawaleczki pomaranczy, ananasa, mandarynek.
Vegetarian White Chili
-
Dig into a hearty bowl of vegetarian white chili that features tender white
beans swirled in a rich, tomatoey base. Serve bowls with homemade cornbread
a...
News & Ways to Stay in Touch
-
Last year I became the editor of chief of two sites, the Cheese Professor
and the Alcohol Professor. On each site you will find three new stories a
week....
Niebiańskie ciasto z agrestem i marcepanem
-
Niebiańskie ciasto z agrestem i marcepanem
Przepis pochodzi z rewelacyjnego bloga NAMI-NAMI genialnej Estonki, która
robi niesamowite dania i desery. Pol...
Alma de Cuba. Kawa z Karaibów
-
- Jeśli Hiszpania, z jej corridą, rycerzami i żeglarzami, to męski kraj,
jej była kolonia, Kuba, jest kobietą. Zapach, rytm, orgia kolorów – tak o
Kubie pi...
Kluczowe ciepłe aromaty ;)
-
Tilia mówiła, że dziś zmarzła, a ja… Ja się dziś ogrzałam Uskuteczniłam
spacerek, kawy się napiłam, pogawędkę ucięłam, rybkę złowiłam Łosoś się
nazywa – za...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz