
skladniki:
4 filety z piersi kurczaka
1/2 czerwonej papryki
2 zabki czosnku
60 g mozzarelli
bazylia
sol, pieprz bialy i cayenne
1-2 lyzek stolowych tluszczu
przyrzadzanie:
mieso umyc, oczyscic. w kazdym filecie wyciac mala kieszen.
papryke oczyscic, naciac wzdluz, wypestkowac, drobno pokroic w kostke. bazylie umyc, posiekac i odlozyc na bok. czosnek obrac i przecisnac przez praske. mozarelle odsaczyc i pokroic w drobna kostke.
skladniki do farszu wymieszac ze soba. mocno doprawic pieprzem, sola. kieszenie napelnic farszem, spiac wykalaczkami.
filety mozna dodatkowo natrzec sola i pieprzem z wierzchu.
mieso smazyc na rozgrzanym uprzednio tluszczu przez okolo 6 minut z kazdej strony. posypac posiekana bazylia.
podawac z bagietka i salata zielona.
(4 osoby)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz